9 august 2013

TABARA BRADATEL 2013-ZIUA A-4 A SI ULTIMA

      Iata-ne vineri, 2 august, in ultima zi plina de activitati de la tabara. Ziua a fost dedicata activitatilor distractive-sportive. Jocuri care mai de care mai nastrusnice. Cursa principala era o alergare contra cronometru pentru a face urmatorul traseu: aruncarea la cutie a unui disc din plastic, apoi alergarea cu o minge intre genunchi, urmata de cea mai grea proba=umflarea unui balon de circa 2 cm la dimensiunea cea mai mare pentru a-l sparge apoi intre genunchi.  Proba umeda a constat in mersul cu un pahar de apa pe frunte peste o banca culcata la pamant. Proba cea mai usoara a fost sa tragi la poarta cu mingea si sa inscrii gol (dar poarta avea doar 1 m deschiderea).  Cea mai dificila proba de abilitate a fost sa sari intr-un picior in jurul unei mese de tenis, tinand in mana o lingura cu o minge de tenis de masa in ea. A fost greu pentru ca majoritatea erau deja obositi si le tremurau mainile si picioarele. Apoi a urmat alergarea in sac si la final proba muzicala: dupa ce maincai doi biscuiti pe gura uscata de oboseala trebuia sa fluieri jumatate din prima strofa a imnului national al Romaniei. Apoi duceai stafeta la urmatorul jucator din echipa si puteai sa cazi pe jos de oboseala. Am fost primul la echipa mea si pot spune ca  in unele momente aveam pulsul inimii la peste 120 de batai / minut sau poate chiar mai mult, dar am terminat proba. Mai greu a fost cu cativa din participanti care erau din strainatate (SUA, Belgia, Spania, Italia) , care nu mai stiau imnul , unii fiind plecati de peste 15 ani din Romania, alti erau nascuti in strainatate din familii romanesti.  Dar le-am fredonat noi melodia si ei au fluierat ce au putut.


        Dupa concurs, cei mai curajosi au participat la o partida de razboi cu pusti cu gloante de vopsea, echipati cu costume de protectie si casti .
         Seara s-a facut un foc de tabara si apoi s-au cantat cantece si s-au depanat amintiri.Sambata dimineata au inceput sa plece fiecare grup din tabara incepand cu ora 10:00.Poate vom mai reveni la Bradatel in anii urmatori.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu