25 iunie 2011

100 DE ANI DE LA CONSTRUIREA CASTELULUI CANTACUZINO DIN BUSTENI

Zilele acestea am fost in Busteni si am vizitat zona Zamora unde este Castelul Cantacuzino.  Am ramas impresionat de faptul ca dintr-un vechi spital a fost transformat in muzeu. E o bijuterie de arhitectura ce trebuie pusa cat mai bine in valoare. Am contactat administratorul si vom lua legatura cu proprietarii noi ai castelului pentru face un eveniment comemorativ si pe linie de radioamatorism. E vorba de aniversarea  a 100 de ani de la finalizarea constructiei acestui castel (1911-2011), eveniment pe care vrem sa-l concretizam printr-o diploma jubiliara (centenar).
Cateva detalii despre castel:
Castelul Cantacuzino, de pe strada Zamora nr. 1, a fost construit in 1910 de printul Gheorghe Grigore Cantacuzino (Nababul), fost ministru al Romaniei intre 1899-1900, 1904-1907, ca o replica la ctitoria regelui Carol I - Castelul Peles.

Castelul, realizat in stil romanesc cu elemente neobrancovenesti, este inconjurat de un parc imens, cu alei care duc inspre mici grote, cascade si fantani arteziene.
Sala de primire adaposteste o colectie de heraldica unica in Romania, formata din stemele tuturor familiilor boieresti cu care se inrudea familia Cantacuzino si tablourile in marime naturala ale stramosilor Cantacuzinilor, pictate pe piele de Cordoba.
Vom incerca sa montam permanent o antena multiband US in parcul castelului si sa obtinem un spatiu de unde sa putem lucra. Cu 220 V si o antena buna, plus noul nostru transceiver TS-450S de 100 w  sunt sigur ca vom face numeroase legaturi. Mai multe detalii pe curand. 73 ! YO6KNX/p



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu