3 iulie 2014

Friedrichshafen 2014 si expeditia HB0 ( 3 )

Toata noaptea de sambata a plouat torential, a fost furtuna si s-a facut frig.  Asa ca duminica, desi ploua, am plecat spre HB0 (Vaduz) ca sa lucram in portabil din acest mic ducat de langa Elvetia.
Am luat-o pe drumul spre Lindau si apoi ne-am indreptat catre Feldkirchen, unde este granita cu Elvetia si Liechtenstein.
Vamesii ne-au primit bine, dar pentru ca aveam doar Carti de Identitate, ne-au avertizat sa nu facem la dreapta, spre Elvetia ( aici acesul se face cu pasaportul). Riscul era ca trebuia sa platesti niste taxe de drum foarte mari si nu se merita (poate altadata cand voi sta cel putin 7-8 zile in HB9) . Am pornit pe ploaie catre Vaduz si am facut numeroase fotografii acolo. Apoi am oprit intr-o parcare , am intins antenele si am dat drumul la statie in 14 MHz. Prin amabilitatea unor radioamatori din HB9, am fost pusi pe DX-cluster cu indicativele HB0/YO3KAA/p,  HB0/ YO6CUF/p  si HB0/ YO9XC/p. Am facut circa 30 de lagaturi fiecare cu statii din Europa si apoi am plecat mai departe spre Austria, via Innsbruck, catre Salzburg, apoi  Linz si Viena. De acolo am coborat in Ungaria si dimineata am vizitat si frumosul si vechiul oras Budapesta. Apoi pe autostrada am mers catre vama Nadlac si Arad. Am ajuns cu bine la Brasov seara la ora 19.




Amintiri frumoase si placute din Germania, Austria, Liechtenstein si Ungaria.

Poate voi mai vizita aceste locuri, dar voi aloca un timp mai indelungat pentru activitati (1-2 saptamani). 73!
CEZAR  - YO6CUF

2 comentarii:

F/YO9CHO spunea...

Din pacate, partea intai nu este disponibila iar partea a doua se poate vedea prin modificarea manuala a adresei html (...hb0-2.html). Poate reusiti sa corectati. 73!

owene spunea...

partea intai tot manual cu (...hb0.html)

Trimiteți un comentariu